IN MEMORIAM – VUK TOMANOVIĆ

IN MEMORIAM – VUK TOMANOVIĆ

Poštovani takmičari, funkcioneri i ljubitelji moto sporta, obaveštavamo vas da nas je u 66. godini napustio višestruki šampion Srbije i šampion Jugolavije, Vuk Tomanović. Sahrana je zakazana za petak 20.08.2021. godine u 13:15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Svoju karijeru Vuk je otpočeo sedamdesetih godina prošlog veka, takmičeći se u svim klasama, od 50 ccm do tada najače klase 250 ccm. Daleke 1979. godine Vuk je pobedivši na trci u Beogradu, na stazi Ušće postao šampion Jugoslavije.

Najveći uspeh u svojoj karijeri Vuk je postigao baš te 1979. godine kada se na GP Jugoslavije u Rijeci, kao jedan od dva predstavnika iz Jugoslavije, kvalifikovao za učešće na trci sa svetskom elitom.

Vuk je početkom osamdesetih godina formirao Tomosovu ligu izdržljivosti, koja je za cilj imala da skloni decu sa ulice. Tokom celog života Vuk se zalagao za bezbednost motociklista u saobraćaju i trudio se da što veći broj motociklista dovede na stazu.

U poslednjoj deceniji Vuk je beležio odlične rezultate kao balansero na prikoličaru kojim je upravljao Dragan Dragoj, a njih dvojica su uz tri uzastopne titule osvojili i Zlatnu kacigu.

Vuče, laka ti zemlja!