Redding prelazi u BMW

Redding prelazi u BMW

Iako nije krio želju da se vrati u MotoGP, trenutno jedna od najvećih zvezda WSBK šampionata, Scott Redding potpisao je ugovor sa nemačkim proizvođačem motocikala i još neko vreme neće menjati šampionat.

Redding je 2020. godine prešao u WSBK, nakon što u MotoGP šampionatu za njega nije bilo mesta. Ugovor mu je ponudio Aruba.it Ducati tim čije je boje branio dve pune sezone. Po prelasku u WSBK Redding je uzastopno zabeležio šest podijuma i pokazao ostalim takmičarima da sa njim neće lako izaći na kraj.

Redding je u svojoj „rookie“ sezoni bio u prilici da se bori za titulu sa Reom, koji je na kraju ipak uspeo da iz ove borbe izađe kao pobednik. Tekuća sezona za Ducati i Reddinga bila je puna uspona i padova, a iznenađuje da je ova informacija stigla iz Bolonje nakon vrlo jakog vikenda u Češkoj, na stazi Most, gde je Redding zabeležio pobedu.

Boje BMW-a braniće i Michael van der Mark kao Reddingov timski kolega, a pregovori sa Tom Sykesom su i dalje u toku i ne zna se da li će zadržati sedište i 2022. godine ili će promeniti proizvođača. A možda je i penzija na pomolu.