Grobnik pružio odlične borbe

Grobnik pružio odlične borbe

Tokom vikenda 20-22. avgusta 2021. vožene su peta i šesta trka Šampionata Srbije, odnosno treći trkački vikend. Trke koje smo gledali bile su odlične, a šampioni u svim klasama biće poznati tek na četvrtom trkačkom vikendu, na Navaku.

Prvi trkački dan bio je subota, u klasi 600 Formula pobeda u prvoj trci pripala je Mihajlu Živanoviću, dok je Miloš Popović završio na drugom mestu.

U klasi 600 SST naši vozači bili su vrlo ujednačeni, pa su prva trojica kroz cilj prošli u svega 0.3 sekunde, a pobeda je pripala Srđanu Gavriloviću, ispred Nikole Krezića i Miroslava Ilića.

U klasi Formula 1000 mogli smo videti pobedu veterana Vladimira Popovića koji je ovog puta bio ubedljiv ispred Nemanje Mladenovića i Aleksandra Ivkovića. Trenutno vodeći u šampionatu, Aleksandar Lukić imao je problema sa motociklom i trku završio na četvrtom mestu.

David Božić nastavio je sa odličnim trkama, pa je tako zabeležio još jednu pobedu i dodatno učvrstio vodeću poziciju u generalnom plasmanu, ispred Strahinje Kovačevića i Nikole Lukića. Božić i Kovačević vozili su i šampionat FIM Evropa i zauzeli su pozicije jedan i tri.

Takmičari su se na stazi ponovo sastali i u nedelju, a poredak u klasi 600 Formula ostao je nepromenjen i tokom drugog dana. Živanović je zabeležio pobedu, dok je Popović trku završio na drugom mestu.

U klasi 600 SSP borba je bila nešto izvesnija, a kao pobednik na trci dva ovog trkačkog vikenda izašao je Marko Mandić, ispred Srđana Gavrilovića i Miroslava ilića.

Vladimir Popović zabeležio je još jednu pobedu i drugog dana u klasi Formula 1000, a ovog puta iza njega trku su završili Aleksandar Ivković i Aleksandar Lukić.

Trostruku pobedu Moto kluba Spark videli smo u klasi 1000 STK, gde je David Božić zabeležio još jednu pobedu, ispred Strahinje Kovačevića i Miloša Mijailovića koji se ponovo vratio na stazu.