Vikend pun emocija u Misanu

Vikend pun emocija u Misanu

Red suza, pa red smeha i tako u krug, rečenica je kojom možemo opisati vikend za nama koji je vožen u Misanu. Tri trke, u tri klase i tri borbe za šampiona.

U Moto3 trci gledali smo odličnu borbu i sve je i dalje neizvesno, u Moto2 Fernandez je sam sebe sapleo, pa je sada u elikom problemu i sve su veći izgledi da će izgubiti titulu.

Međutim, pre ovog vikenda svi smo očekivali da će se borba na nivou Bagnaia – Qurtararo nastaviti, ali to ovog puta nije bio slučaj. Bagnaia koji je vodio u trci, baš po uzoru na Fernandeza u srednjoj klasi, podmetnuo je samom sebi nogu i završio u pesku pored staze, čime je Quartararo došao do svoje prve MotoGP titule.

Mladi Francuz postao je prvi šampion iz Francuske, ali i prvi Yamahin šampion od one sporne 2015. godine kada je Lorenzo slavio za proizvođača iz Ivate.

Fabio se ovome nije nadao. Iznenadio ga je crveni tepih koji ga je sačekao na kraju trke. Šetajući tim tepihom, došao je do video bima na kome je prikazana cela njegova karijera, a onda je dobio i svoju kacigu u zlatnoj boji.

U isto vreme, legenda Valentino Rossi opraštao se od svoje Italije. Legendarni Vale bio je tu kada sam gledao prvu trku šampionata sveta i danas, dvadeset i neku godinu kasnije, on je i dalje tu. Iako više ne sija istim sjajem, ovaj čovek toliko je uradio za moto sport da ga nikada ne smemo zaboraviti.

Kolika zvezda je Rossi dokazale su nam žute tribine koje ni ovog puta nisu izostale, ali ni špalir redara koji je stao uz stazu kako bi pozdravio svog idola.

Valentinom Sky VR46 tim pozdravio se od legende na specifičan način, takav da je zasigurno svako primetio.