MotoGP očekuje da će izgurati celu sezonu

Igor Gašparević
1 0
Read Time1 Minute, 26 Second

Vodeći čovek MotoGP šampionata, Karmelo Espaleta izjavio je da i pored pomeranja izazvanih korona virusom, očekuje da će se sezona održati u celosti.

Prva MotoGP trka vožena je u Kataru, ali bez kraljevske klase. Čelnici najbržeg karavana na dva točka prvi su se suočili sa dvonedeljnim karantinom za sve putnike koji dolaze iz zaraženih područja, usled čega MotoGP trka nije mogla da se održi. Predstavnici nižih klasa već su bili u Kataru zbog testiranja, tako da su se njihove trke održale bez problema.

Nakon Katara, imali smo reviziju kalendara pa su tako odložene trke na Tajlandu, u Teksasu i Argentini.

Trenutno u kalendaru stoji da će početak sezone za MotoGP klasu biti prvog vikenda maja u Herezu, ali… Postoji jedno veliko ali, jer je Jerez već sada zatvorio svoje kapije na najmanje 15 dana i tako onemogućio sve privatne testove koji su planirani na ovoj stazi.

„Od pojave problema sa korona virusom, pratimo odluke vlada zemalja u kojima imamo planirane trke, bili smo u kontaktu sa promotima Austina i Argentine i kada smo shvatili da se trke ne mogu održati, odmah smo im pronašli nova mesta u kalendaru. Kalendar je sada u redu, ako se sve bude odvijalo normalnim tokovima.“ rekao je Espaleta.

Espaleta je najavio i da očekuje odličnu sezonu i da veruje da će posle dvomesečnog odlaganja sve doći an svoje mesto, ali da će svakako ostati u kontaktu sa svim promoterima i da ćemo blagovremeno biti obavešteni o svemu.

Podsećanja radi, u FIM pravilniku jasno stoji da je za verifikaciju MotoGP sezone potrebno da se održi najmanje 13 trka, a neke staze poput Sepanga ne kriju želju da održe i po dve trke ukoliko je to potrebno kako bi se šampionat održao.

About Post Author

Igor Gašparević

Osnivač sajta www.trke.rs, dugogodišnji autor i urednik portala i osnivač Moped Endurance Cupa, najbrojnijeg moto takmičenja u Srbiji u sezoni 2018.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Trkaćemo se i januara 2021 ako bude potrebe - Viegas

Po uzoru na Svetsku endurance scenu, predsednik FIMa Horhe Viegas izjavio je da će, ukoliko za tim bude potrebe, sezona 2020 biti produžena i na januar 2021. Horhe Viegas izjavio je da je spreman da produži sezonu i na početak naredne godine, ako to bude bilo potrebno da se sezona […]

Prijavite se na newsletter