Roberts: Ne bih bio ovde, da nije Hopkinsa

Igor Gašparević
0 0
Read Time1 Minute, 35 Second

U Kataru smo gledali odličnu trku nove američke nade, Džoa Robertsa, koji za svoj uspeh „krivi“ Džona Hopkinsa.

Džo Roberts privukao je pažnju padoka još u petak, kada je bio na vrhu svih lista, da bi istu stvar ponovio i u subotu te osvojio pol poziciju za nedeljnu trku.

Roberts nije novajlija, ali ono što je najčudnije u njegovoj priči su rezultati, jer Amerikanac nikada nije bio bolje plasiran od desete pozicije, a poene je osvojio samo na dve trke prošle godine.

Ono što se promenilo, jeste prelazak sa KTMa na Kalex, ali i tim iskusnih stručnjaka kome se Roberts priključio. Najbitnija karika u lancu promena je mentorstvo Džona Hopkinsa dvadesetdvogodišnjem Amerikancu.

Mnogo toga se promenilo, imamo odličan motor, Kalex koji je pobedio mnogo, mnogo puta je motor koji sam oduvek želeo da vozim.“ rekao je Roberts, koji dodaje – „I ne samo to, u timu je novi šef, Lučio Nikastro, koji je svim vozačima sa kojima je radio, pružio najbolju sezonu u karijeri.

Dodao je takođe da imaju i Hopkinsa, koji ima ogromno iskustvo u najbržem cirkusu na dva točka, koji mu pomaže da pređe preko svih prepreka, te da bez njega ništa od ovoga ne bi bilo.

Ono što je zanimljivo, jeste da Roberts zadnju kočnicu koristi na heblovima, a ne na desnoj nozi, što ga čini drugačijim od ostalih.

Izgledalo je kao da ja govorim nozi da radi nešto, što joj nije prirodno da radi i nad čime nemam kontrolu. Odlučili smo se da isprobamo sa pomeranjem kočnice na ruku, a kao inspiracija su nam poslužili MotoGP vozači koji takođe to rade“ – Objašnjava Roberts.

Hopkins je objasnio da je Robertsov napredak tu, zahvaljujući njegovoj prizemnosti i spremnosti da sasluša sve savete koje dobija od starijeg kolege. Po ugledu na Italiju, Španiju i Tursku, Hopkins kaže da imaju želju za pokretanjem vozačke akademije i u SAD, kako bi se razvijali novi vozači iz ove zemlje.

About Post Author

Igor Gašparević

Osnivač sajta www.trke.rs, dugogodišnji autor i urednik portala i osnivač Moped Endurance Cupa, najbrojnijeg moto takmičenja u Srbiji u sezoni 2018.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Izmene u MotoGP kalendaru... ponovo

Nakon što je otkazan Katar, a zatim odloženi Tajland i Teksas, Dorna po četvrti put ove godine menja kalendar. Iako je ranije ovog meseca vlada Argentine potvrdila da kod njih nema virusa, usled proglašenja pandemije na svetskom nivou, Dorna je ponovo u problemu jer je dužna da pomeri još jednu […]

Prijavite se na newsletter