Reč urednika

Reč urednika

Portal TRKE.rs osnovan je daleke 2014. godine, na inicijativu nekoliko prijatelja, ljubitelja auto, moto i karting trka. Naša najveća snaga, u odnosu na druge portale na internet nebu Srbije, pa i Balkana bila je u tome što smo najviše pažnje posvetili Šampionatu Srbije.

Ubrzo, naš rad je prepoznat od strane gotovo svih takmičara koji su na svojim vozilima nosili naše nalepnice. Na taj način stigli smo do gotovo svih krajeva sveta.

Naš trud prepoznat je i od strane „krupnih zverki“, pa je tako samo u 2016. godini portal TRKE.rs bio akreditovan za trke sledećih šampionata – MotoGP, WSBK, WRC, WTCC, ETCC, EHCC, … samo nam je još Formula 1 ostala u portfoliju, da zaokružimo priču.

Za naš portal intervjue su dala sva najveća imena srpskog, ali i jugoslovenskog auto-moto sporta, pratili smo najuspešnije, ali i one koji su bili na samom početku karijere. Kartingaše sa kojima smo popili prvi sokić na stazi kada su tek učili gde je kočnica, a gde gas danas osvajaju Evropu.

Intervjue su nam uživo dala i neka malo veća imena, poput Kiare Fontanesi, Sam Lowesa, Cala Crutchlowa, Jonasa Folgera, Johana Zarca, a online intervjue dobili smo od mnogobrojnih vozača.

Nažalost, sredinom 2017. godine imali smo neke druge prioritete, urednička ekipa se rasula, a sajt je mojom nemarnošću ugašen i sav sadržaj sa istog je nestao. Zauvek.

U međuvremenu pokušavao sam da oživim ovu ideju, ali nije išlo. Sve do danas.

Danas, 19.08.2021. godine, svega 12 dana pre sedmog rođendana portala, okrećemo novu stranicu i počinjemo ispočetka. Takoreći od nule.

Kao i do sada, pratićemo sve na visokom nivou ili nećemo pratiti uopšte 🙂

Ono što je novina u odnosu na prošle godine svakako je „Newsletter„, za koji pozivam da se prijavite. U svoj inbox ponedeljkom ćete dobijati pregled vikenda, a petkom najavu svega.

Verujem da ćemo zajedno uživati.

Igor