I F1 trka zvanično otkazana

Igor Gašparević
0 0
Read Time45 Second

Poput neodlučne tinejdžerke, organizatori najbržeg cirkusa na svetu, nakon dve nedelje konstantnog odbijanja, nekoliko minuta uoči prvog treninga odlučili su da otkažu trku.

Prva trka F1 sezone 2020 otkazana je manje od sat vremena pre prvog treninga. Prvi potez povukao je McLaren koji je otkazao svoje učešće usled rezultata jednog svog zaposlenog, koji je na testu nažalost bio pozitivan na korona virus.

Nakon McLarenove odluke, organizovan je sastanak šefova timova, kako bi se odlučilo šta dalje.

Pre donošenja odluke, usledila je odluka predsednika tog dela Australije da se trka može održati, ali pred praznim tribinama, a zatim je i Mercedes uputio molbu organizatorima da se trka odloži.

Nakon mnogo sati većanja, odlučeno je da se trka odlaže i pomera na 19. april, kada je planirana trka u Kini, koja je ranije ove godine unapred otkazana. Trke u Bahreinu i Vijetnamu takođe su upitne, a šta će FIA i organizatori odlučiti, videćemo.

About Post Author

Igor Gašparević

Osnivač sajta www.trke.rs, dugogodišnji autor i urednik portala i osnivač Moped Endurance Cupa, najbrojnijeg moto takmičenja u Srbiji u sezoni 2018.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Dodatne promene u Superbajk kalendaru

Superbajk šampionat, nakon prve runde održane u Australiji, bio je prinuđen da drugu trku šampionata planiranu u Kataru otkaže usled bojazni od korana virusa, ali tu nije kraj… Nakon što je sezona počela iznenađujuće zanimljivom trkom u svim klasama, čelnici su se suočili sa otkazivanjem prve MotoGP trke i obavezom […]

Prijavite se na newsletter