Ne bi bilo fer da počnemo bez svih timova – Tost

Igor Gašparević
0 0
Read Time1 Minute, 6 Second

Franc Tost, direktor Alfa Tauri tima jasan je da ne bi bilo fer da sezona 2020 počne bez svih 10 timova na gridu, usled problema sa putovanjem zbog coronavirusa.

Organizatori F1 šampionata insistiraju da prve dve trke koje su u kalendaru planirane za Austaliju i Bahrein moraju da se održe, nezavisno od COVID-19 situacije usled koje je već odloženo mnogo sportskih događaja, između ostalog MotoGP trke u Kataru i na Tajlanadu, kao i F1 Velike nagrade Kine.

Najveći problem nastaje sa putnicima iz Italije koji moraju da provode po 14 dana u karantinu, zbog čega AlfaTauri i Ferari neće moći da nastupe na prvoj trci.

Tost je izjavio da nije u situaciji da može da donosi odluke u ime organizatora, ali da smatra da je apsolutno nefer da sezona počne bez svih timova.

On je između ostalog izjavio da ne bi promenio mišljenje i da je neko drugi u ovoj situaciji, te da su svi na gubitku. Međutim, situacija se iz sata u sat menja pa očekuje da će se naći rešenje.

Direktor Ferarijevog tima Matija Binoti kaže da nisu samo dva tima u pitanju, obzirom da je Pirelli u Italiji, a da Haas i Alfa Zauber koriste delove kompanija koje su u Italiji i da je situacija veoma upitna.

Ostaje nam da vidimo šta će se dešavati.

About Post Author

Igor Gašparević

Osnivač sajta www.trke.rs, dugogodišnji autor i urednik portala i osnivač Moped Endurance Cupa, najbrojnijeg moto takmičenja u Srbiji u sezoni 2018.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

I Superbajk se odlaže

Usled epidemije coronavirusa, direkcija Svetskog Superbajk prvenstva odlučila je da odloži trku u Kataru. Usled epidemije coronavirusa, Dorna kao nosilac prava na Svetski Superbajk donela je odluku o odlaganju trke u Kataru koja je planirana za deset dana. Kao što već znamo iz MotoGP cirkusa, Katar je uveo dvonedeljni karantin […]

Prijavite se na newsletter