Trkaćemo se i januara 2021 ako bude potrebe – Viegas

Igor Gašparević
0 0
Read Time1 Minute, 9 Second

Po uzoru na Svetsku endurance scenu, predsednik FIMa Horhe Viegas izjavio je da će, ukoliko za tim bude potrebe, sezona 2020 biti produžena i na januar 2021.

Horhe Viegas, predsednik FIM

Horhe Viegas izjavio je da je spreman da produži sezonu i na početak naredne godine, ako to bude bilo potrebno da se sezona produžila i održala u potpunosti, bez potrebe za manjim brojem trka.

MotoGP u ovom trenutku nije ugrožen, jer je prva trka pomerena za maj, a sve ostale raspoređene su u kalendaru koji će se završiti do kraja novembra, međutim prva sledeća trka Superbajk šampionat planirana je za sredinu aprila i njeno održavanje je upitno.

Ipak, tu je još jedna začkoljica – ako se pomeri još neka MotoGP trka, ovaj šampionat ućiće u problem jer trke jednostavno nemaju gde da se pomere i jedina opcija je ono što i Viegas navodi – prelazak u 2021.

Svakako, pre rešenja sportskih takmičenja, Viegas je podsetio da postoje i ekonomski opravdani razlozi da se možda neće moći sve postići. Sponzori MotoGP timova su direktno pogođeni i vrlo se lako može dogoditi da neće postojati ekonomska potpora da se izdrži ceo šampionat.

Ducati je, kao i Ferari i Lambordžini zatvorio svoja vrata i proizvodnja u ovim kompanijama ne postoji, što jasno utiče na gubitke, a svima je jasno gde će prvo doći do kraćenja troškova, ako za tim bude bilo potrebe.

About Post Author

Igor Gašparević

Osnivač sajta www.trke.rs, dugogodišnji autor i urednik portala i osnivač Moped Endurance Cupa, najbrojnijeg moto takmičenja u Srbiji u sezoni 2018.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Rossi pomaže u borbi protiv korone

U auto – moto svetu ovih je dana gotovo nemoguće pokrenuti bilo koju temu, a da se ne pomene korona virus, pandemija koja je po prvi put otkazala sve oktanske sportove na svetskom nivou. Skoro pa neverovatno. Do sada su se mnogi na razne načine uključivali u borbu protiv ovog […]

Prijavite se na newsletter